Total Pageviews

Saturday, May 17, 2014

Απόκρυφες ιστορίες

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές,είναι καιρός να σας διηγηθώ μια άγνωστη ιστορία εξαιρετικά δραματική και ταυτόχρονα διδακτική.Μια ιστορία απ'το νησί μου,τη Λευκάδα και συγκεκριμένα την ορεινή της ενδοχώρα.Μια ιστορία βγαλμένη απ'τις μαύρες σελίδες της εθνικής προδοσίας,απ'την οποία έχει τόσο ταλαιπωρηθεί η δύστυχη χώρα μας.

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στη περίοδο της Αμερικανικής κατοχής.Όπως πολύ καλά γνωρίζετε,η χούντα δεν τελείωσε το "73,ούτε βέβαια το '74 όπως προσπαθούν να μας πείσουν διάφοροι πράκτορες.Η χούντα συνεχίζεται,μαζί με τη Γερμανική κατοχή,την Τουρκοκρατία,τη διαρκώς επαναλαμβανόμενη άλωση της Πόλης,τη Ρωμαϊκή κατοχή,την προδοσία του Εφιάλτη και την αρπαγή της ωραίας Ελένης,από όλους αυτούς που διαχρονικά μας επιβουλεύονται.
Την εποχή λοιπόν που στο νησί λειτουργούσε η Αμερικανική βάση-ραντάρ στον ορεινό όγκο του νησιού,ένας γιάνκης απ'το Τενεσή,είχε φέρει μαζί του ως κατοικίδιο,ένα μωρό αλιγάτορα! Το συμπαθές αμφίβιο,τριγυρνώντας στο οροπέδιο της Εγκλουβής,με τις διάσημες φακές,έτυχε να δοκιμάσει μια μέρα τον καρπό τους.
Οι συνέπειες αυτής της δοκιμής είχαν αδιανόητες επιπτώσεις!
Κατ'αρχήν το ζώο έγινε φυτοφάγο!
Ήταν ο μοναδικός αλιγάτορας στον κόσμο που αρνούνταν πεισματικά να φάει κρέας και κατανάλωνε μόνο φακές Εγκλουβής!
Ακόμη κι όταν κάποιοι επιχείρησαν να τον ξεγελάσουν με μίγμα από φακές Agrino/3A και Καναδά,το ζώο αρνήθηκε να φάει και κήρυξε απεργία πείνας,μέχρι που το λυπήθηκαν και του ξαναδώσανε Εγκλουβής!

Ο vegetarian αλιγάτορας όμως,σύντομα έμελλε να αποκαλύψει κάτι ακόμη πιο θαυμαστό.
Τις αδιανόητες θεραπευτικές του ιδιότητες!
Το θαύμα αποκαλύφθηκε-όπως όλα τα θαύματα άλλωστε-μια νύχτα με πανσέληνο κι ενώ ο διοικητής της στρατιωτικής βάσης,σμηναγός Piaston ("Πιάστονα" τον φώναζαν οι ντόπιοι),βρίσκονταν καθηλωμένος στο κρεβάτι με οξεία οσφυαλγία ("λουμπάγκο" που θα'λεγε και η Σαπφώ Νοταρά).
Άγνωστο πως,ο νεαρός αλιγάτορας βρέθηκε να σέρνει την κοιλιά του πάνω στη μέση του σμηναγού,την ώρα που αυτός κοιμόνταν.Ο άντρας ξύπνησε απότομα κι ενώ η αρχική του αντίδραση ήταν να διατάξει τον τουφεκισμό του ερπετού που διέκοψε το αγαπημένο του όνειρο (ψωμί με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα φράουλα,σερβιρισμένο απ'την Ann Margaret με μπικίνι),αμέσως συνειδητοποίησε πως η οσφυαλγία του είχε εξαφανιστεί!

Το ζώο μεταφέρθηκε άμεσα στο ιατρείο της βάσης για περαιτέρω διερεύνηση.Όλα τα περιστατικά απέδειξαν τις ιαματικές του ιδιότητες.Ο αλιγάτορας ήταν πανθεραπευτής.Κάθε ασθένεια,από απλό κρυολόγημα μέχρι οξεία σκωληκοειδίτιδα,γίνονταν παρελθόν,αρκεί το vegetarian τετράποδο να περπατούσε πάνω στο σώμα του αρρώστου!

Όλοι συνειδητοποίησαν ξαφνικά πως κάτι σπάνιο και ακατανόητο συνέβαινε.Κάτι που-ως γνωστόν-μόνο στην ευλογημένη Ελληνική γη μπορεί να παρατηρηθεί!
Σύντομα ο αλιγάτορας έγινε θρύλος στο νησί.
Άνθρωποι συνέρρεαν κατά εκατοντάδες για να θεραπευτούν.Εκ γενετής τυφλοί,ανάπηρα παιδιά,παραπληγικοί,κωφάλαλοι,οτιδήποτε μπορούσε κανείς να φανταστεί!
"Στείλτονα να τον πρεβατήσ" ο κορκόδειλος παιδάκι μ'", ("στείλε τον να τον περπατήσει ο κροκόδειλος")συνιστούσαν οι γριές σε κάθε άρρωστο που πρόστρεχε.

Φυσικά,η ιατρική αδυνατούσε να εξηγήσει το φαινόμενο.
Κι αφού η επιστήμη αποσύρεται,ο δρόμος προς τη "λαϊκή δοξασία" ανοίγει διάπλατα.
Ερμηνείες υπήρξαν διάφορες.
Αυτή όμως που τελικά επικράτησε-για λόγους αταβιστικής συνέπειας-ήταν η ερμηνεία της Τ.Ο του ΚΚΕ Καρυάς/Εγκλουβής : "ο αλιγάτορας ήταν ένα ακόμη μυστικό όπλο των Αμερικάνων και πίσω απ'τις δήθεν ιαματικές του ικανότητες κρύβονταν άλλος ένας θανάσιμος κίνδυνος για το λαϊκό κίνημα"!

Σύντομα,το άτυχο τετράποδο εξαφανίστηκε.Κανείς δεν έμαθε τι απέγινε,αν και γέροντες της περιοχής συχνά θυμούνται "μια ωραία πράσινη σούπα που σερβίριζε για ένα χειμώνα η ταβέρνα του μπαρμπα-Βασίλη" στην Καρυά!

Ωστόσο,το μυστικό πλέον είχε αποκαλυφθεί και εκατοντάδες αιτήσεις κατέφθαναν στη Νομαρχία Λευκάδας.Άνθρωποι απ'όλο τον κόσμο ζητούσαν άδεια να φέρουν αλιγάτορες για να βοσκήσουν φακές στο οροπέδιο της Εγκλουβής!
Ακόμη και η Lacoste ζήτησε άδεια απ'την Κοινότητα Εγκλουβής για να εγκαταστήσει εργοστάσιο παρασκευής καλλυντικών στο οροπέδιο!
Εν όψει αυτών των εξελίξεων το Ελληνικό Κράτος,ως θεματοφύλακας των παραδόσεων και της εθνικής μας ανεξαρτησίας,έλαβε τη μόνη σωστή απόφαση,σε συμφωνία με την ένδοξη παράδοση του λαού μας: απέρριψε μετά βδελυγμίας τις αιτήσεις των κερδοσκόπων κεφαλαιοκρατών,διακήρυξε πως "οι αλιγάτορες-γιατροί ανήκουν στο λαό" και ίδρυσε ένα ΝΠΔΔ με τίτλο "Παρατηρητήριο Παρακολούθησης Ιαματικών Αλιγατόρων" ("Πα.Παρ.Ι.Α"),με έδρα την Εγκλουβή και πρόεδρο το-γνωστό για την προσφορά του στους λαϊκούς αγώνες-αγροτοσυνδικαλιστή Τέλη Πιτσκολέα!

Ο σκοπός του "Πα.Παρ.Ι.Α" ήταν απλός: η προστασία του vegetarian αλιγάτορα,η εξασφάλιση συνθηκών απρόσκοπτης βόσκησης φακής και η δωρεάν παροχή ιατρικών-αλιγατορικών υπηρεσιών σε όποιον τις είχε ανάγκη!
Φυσικά,για την επιτυχία του στόχου αυτού,το κέντρο χρειάζονταν στελέχωση: καμιά εκατοστή Λευκαδίτες,διαλεγμένοι με αξιοκρατικές-όπως πάντα-διαδικασίες προσλήφθηκαν στο "Πα.Παρ.Ι.Α" με αποκλειστικό γνώμονα την "προσφορά στον τόπο"!
Το πρώτο εκτροφείο αλιγατόρων λοιπόν είχε στηθεί στο Οροπέδιο της Εγκλουβής.Τριακόσιοι αλιγάτορες,διαλεγμένοι από τον Τέλη Πιτσκολέα,μετά από ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη,στο οποίο συμμετείχαν άλλα πενήντα στελέχη ειδικών (κτηνιάτρων,στλεχών του ΠαΠαρΙΑ,δημοσιογράφων,κοινωνιολόγων κλπ),άρχισαν να βόσκουν φακές στην Εγκλουβή!

Λίγους μήνες μετά,ήρθε η ώρα να δείξουν την αξία τους: ένας αιμόφυρτος πολυτραυματίας διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο "Πα.Παρ.Ι.Α".Οι γιατροί του Νοσοκομείου τον θεωρούσαν καταδικασμένο.Μοναδική ελπίδα πια οι αλιγάτορες.Ο ασθενής αφέθηκε μπροστά στο "Νιόνιο",το χαϊδεμένο αλιγάτορα του "Πα.Παρ.Ι.Α".Κάτι όμως περίεργο συνέβη εκείνη τη μέρα και ο "Νιόνιος",αντί να θεραπεύσει τον ασθενή...τον καταβρόχθισε!
Ακολούθησε γενικευμένη φρενίτιδα.
Οι υπόλοιποι αλιγάτορες,μεθυσμένοι απ'τη θέα του αίματος εφόρμησαν εναντίον κάθε ζωντανού (δίποδου και τεράποδου) της περιοχής!
Μετά από τετράωρη μάχη,στην οποία επιστρατεύθηκαν επίλεκτες μονάδες του στρατού,οι αλιγάτορες εξοντώθηκαν μέχρις ενός.Πρόλαβαν όμως να φάνε είκοσι κατσίκες,δεκαπέντε αγελάδες,σαράντα κοτόπουλα και τρεις συνδικαλιστές του Πα.Παρ.Ι.Α...
Αυτό υπήρξε το θλιβερό φινάλε του εκτροφείου αλιγατόρων.
Κανείς ποτέ δεν έδωσε επαρκή εξήγηση για το συμβάν,εκτός ίσως απ'την Τ.Ο του ΚΚΕ σύμφωνα με την οποία "σκοτεινός δάκτυλος-πιθανότατα απ'τη CIA της παρακείμενης βάσης-έδρασε τρελαίνοντας τους αλιγάτορες και στρέφοντας τους ενάντια στο λαό"! Η ανακοίνωση καλούσε αλιγάτορες και ανθρώπους σε κοινή συστράτευση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη συνωμοσία του κεφαλαίου.
Άφηνε επίσης να εννοηθεί-χωρίς να τους κατονομάζει-ως συνένοχους στο έγκλημα,τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Λευκάδας που "δεν άντεχαν να βλέπουν τους αλιγάτορες να τους παίρνουν τις δουλειές"!

Η κυβέρνηση θορυβημένη,αποφάσισε τη διακοπή της εκτροφής αλιγατόρων.
Πριν λίγους μήνες μάλιστα,η εθνοκτόνος τρόϊκα ζήτησε το τελικό χτύπημα: το κλείσιμο του "Πα.Παρ.Ι.Α"!
Ιδού λοιπόν το σκάνδαλο φίλες και φίλοι: ένα ίδρυμα που προάγει την οικολογική συνείδηση και τη ζωοφιλία,τη μελέτη της συμπεριφοράς των αλιγατόρων και τις νεωτερικές χρήσεις της φακής,ένα ίδρυμα με σημαντική συμβολή στο λαϊκό πολιτισμό, "θέλουν τώρα να το κλείσουν"!
Και το χειρότερο απ'όλα: ένοχη σιωπή καλύπτει τις θέσεις των υποψηφίων γύρω απ'το ζήτημα!
Κανείς δεν έχει πάρει θέση για το "Πα.Παρ.Ι.Α"!
Πριν λίγες εβδομάδες οι εργαζόμενοι του "Πα.Παρ.Ι.Α" που είναι σε διαθεσιμότητα,ζήτησαν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό,δίχως τα ΜΜΕ να αναδείξουν το πρόβλημα!

Γιατί τόση ένοχη σιωπή?
Ακόμη κι αν δεν υπάρχει πια αντικείμενο,πως θα ξεφύγουμε απ'την οικονομική κρίση αν δε στηρίξουμε θεσμούς σαν το "Πα.Παρ.Ι.Α"?
Αν κλείσει το "Πα.Παρ.Ι.Α" ποιος θα "κινεί την αγορά"?
Γίνεται πράσινη ανάπτυξη δίχως "Πα.Παρ.Ι.Α"?

Αυτά είναι ερωτήματα που ζητούν απάντηση.
Και σ'αυτά πρέπει να απαντήσεις πριν δώσεις την ψήφο σου ω πολίτη της χώρας!
Διότι "Πα.Παρ.Ι.Α" υπάρχουν παντού-όχι μόνο στη Λευκάδα!
Σκέψου λοιπόν και αποφάσισε.
Το μέλλον των "Πα.Παρ.Ι.Α" είναι στα χέρια σου!


17/5/2014

No comments:

Post a Comment