Total Pageviews

Saturday, June 22, 2013

Βραβεία ΕΡΤ

1) Βραβείο "αλογόμυγας": απονέμεται στο Σίμο Κεδίκογλου για την πειστική του παράσταση κατά την ανακοίνωση του "κλεισίματος της ΕΡΤ".

2) Βραβείο "πρωτότυπου σεναρίου": Αντώνης Σαμαράς! Χτυπάει τη γροθιά στο τραπέζι,κλείνει το σήμα,εξαγγέλλει το τέλος του κομματισμού.Ακολουθεί διάλειμμα ποπ-κορν/μπυρίτσα και στο δεύτερο μέρος όλα ανατρέπονται! Αναδίπλωση,συμβιβασμός,εξομολόγηση στο Άγιον Όρος...

3) Βραβείο "στρατηγικού σχεδιασμού": στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά/πρωθυπουργού!

4) Βραβείο β ανδρικού ρόλου: Βαγγέλης Βενιζέλος! Αν και εύκολος ρόλος,στα μέτρα του Βαγγέλη,αφού ήξερε το σενάριο εδώ και χρόνια (για την ακρίβεια αυτός το είχε γράψει!).Παρόλ'αυτά η κριτική επιτροπή εκτίμησε τη σκηνή "ο Ευάγγελος έπεσε απ'τα σύννεφα" γιατί την έπαιξε χωρίς κασκαντέρ...

5) Βραβείο "υποβολέα": στους δυο Παν-Παν,τον υπουργό αμύνης και τον πρώην διευθυντή ΕΡΤ για την αθόρυβη δουλειά τους στο παρασκήνιο.

6) Βραβείο "λευκού σεναρίου": Φώτης Κουβέλης και ΔΗΜ.ΑΡ

7) Βραβείο "από μηχανής διαβόλου": ομοίως

8) Βραβείο "καλλιτεχνικού αυτοσχεδιασμού": ομοίως

9) Βραβείο "επελαύνουσας μεταρρύθμισης": ΔΗΜ.ΑΡ παμψηφεί,με πρόταση να απονέμεται στην ίδια για τα επόμενα τρία συνεχή χρόνια τιμής ένεκεν,άνευ ανταγωνισμού.Οι μεταρρυθμιστικές τις προτάσεις υπήρξαν πράγματι συγκλονιστικής εμπνεύσεως...

10) Βραβείο "καλύτερης κωμικής σειράς": απονέμεται στη φαντασιακή οντότητα "υπεύθυνη Αριστερά" (αγνώστου συγγραφέως,όπως λέμε "ανωνύμου")!

11) Βραβείο "ο χριστιανός στην αρένα με τα λιοντάρια": στον Καλφαγιάννη !

12) Βραβείο "μετανοήσαντος Βαρραβά": στο μούσι του Καλφαγιάννη !

13) Βραβείο "αθώας περιστεράς" : στους "εργαζόμενους" της ΕΡΤ. Επειδή η επιτροπή αδυνατεί να τους διαχωρήσει απ'τους εργαζόμενους (άνευ εισαγωγικών) της ΕΡΤ,το βραβείο θα απονείμει ειδική επιτροπή που θα συστηθεί για το σκοπό αυτό με κοινή υπουργική απόφαση/προεδρικό διάταγμα/κύρωση απ'την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και την επιτροπή Αθανάτων σε εύθετο χρόνο...

14) Βραβείο "καλλιτεχνικής ευαισθησίας" : στους καλλιτέχνες που συμπαραστάθηκαν στους "εργαζόμενους".Το βραβείο συνοδεύεται από διπλασιασμό της επιχορήγησής τους απ'το Υπ.Πολιτισμού!

15) Βραβείο "εξοργισμένη Μαντόνα" : στο Σταμάτη Κραουνάκη για τη συγκινητική του προσφορά στον πολιτισμό επί οδοστρώματος (street culture).

16) Βραβείο "βωβού κινηματογράφου": Ανεξάρτητοι Έλληνες για τη συγκινητική τους σιωπή!

17) Βραβείο "αξιόπιστης πολιτικής": ΚΚΕ,για τη συνεπή ευθυγράμμισή του στα ζητήματα ΕΡΤ/902/Ριζοσπάστη σε κοινή ιδεολογικο-πολιτική πλατφόρμα! Σπάνια συναντά κανείς τέτοια αξιοπιστία/συνέπεια στον καλλιτεχνικό χώρο.Πρόκειται ίσως για ένα νέο καλλιτεχνικό ήθος!

18) Βραβείο "αχ τα πλευράκια μου": στο μεταρρυθμιστικό χώρο που δεν εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο (Δράση included) για τη συνεπή τους στάση στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις με όρους savoir vivre...Το moto του χώρου: "η μεταρρύθμιση είτε θα είναι σαλονάτη,είτε δε θα υπάρξει",εκτιμούν οι κριτικοί πως ανοίγει νέους δρόμους στην πολιτική!

19) Βραβείο "αξιόπιστης ενημέρωσης": στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ για τον συνεπή αποκλεισμό όσων διαφωνούσαν μαζί τους,από τις εκπομπές των "επαναστατικών στούντιο"!

20) Βραβείο "ξεβαμμένου τζιν" : στην Έλλη Στάη που το τόλμησε!

21) Βραβείο "εργατικής κολλεκτίβας": ΣΥΡΙΖΑ χωρίς επεξηγήσεις...

22) Βραβείο "στάσου,δημόσιε υπάλληλε,μύγδαλα": ΣΥΡΙΖΑ μετά από σκληρή μάχη με τους υπόλοιπους.

23) Βραβείο "έρωτας στο χρηματόδεντρο": ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στην Κ.Ο γεωπόνων του κόμματος.

24) Βραβείο "άσπρο πουκάμισο/ανερμάτιστος λόγος": Αλέξης Τσίπρας στο προαύλιο της ΕΡΤ

25) Βραβείο "road movie με τζελ στο μαλλί": Αλέξης Τσίπρας /λεωφόρος  Μεσογείων.

26) Βραβείο "παίζω και ρόλους που δε μου πάνε και δε μου αρέσουν,αλλά μου τους προτείνει ο ατζέντης μου": Αντώνης Σαμαράς/πρωθυπουργός.

27) Βραβείο "σταθερή αξία": Κωστάκης ο Καραμανλής (το βραβείο θα σταλεί με courier στη Βάρη μετά τις 7 το απόγευμα που ανοίγουν οι σούβλες).

28) Βραβείο "κάτω τα χέρια,αυτά είναι τα δικά μου χάλια": υπερήφανος ελληνικός λαός!

29) Βραβείο "του δημόσιου η δουλειά είναι λειτούργημα": ο ίδιος λαός!

30) Βραβείο "αθωότητας/ευφυίας/ανωτερότητας": στον αυτό λαό,με απόφαση να απονέμεται αριστίνδην,εσαεί,έστω και όταν Αυτός το απαρνείται,ωθούμενος από την έμφυτη ταπεινοφροσύνη του!

22/6/2013

2 comments:

  1. Ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορετικές εκτιμήσεις που θα είχα, υποκλίνομαι στο ύφος της γραφής σου και το εξαιρετικό χιούμορ σου.
    Βαγγέλη, αναλώνεσαι άδικα! Κάτσε ΓΡΑΨΕ χρονογράφημα!!!! Ένας Δημήτρης Ψαθάς και ένας Φρέντυ Γερμανός κρύβονται μέσα σου!!!...

    Με εκτίμηση
    Μανώλης Πολυζόπουλος

    ReplyDelete
  2. Θα πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό το ξεβαμμένο τζιν ξύπνησε και τη δική μου ...γεροντολαγνική διάθεση...

    ReplyDelete