Total Pageviews

Thursday, May 10, 2012

Ο τετραξονικός Άλεξ

Ας παραθέσουμε συνοπτικά τους πέντε (5) άξονες πολιτικής του Αλ.Τσίπρα
http://www.ert.gr/DRASTHRIOTHTA-KOMMATW%CE%9D/item/11484-Tsipras-5-axones-politikhs-synergasias-%CE%9Da-aposyroyn-tis-ypografes-Benizelos,-Samaras

--Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου : είναι σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "κάθετα αντιμνημονιακός".Αλλά το μνημόνιο,αποτελεί σύμβαση υπογεγραμμένη μεταξύ Ελλάδας-Ε.Ε.Συνεπώς οποιαδήποτε επαναδιατύπωση ή επαναδιαπραγμάτευση,πρέπει να γίνει μεταξύ των δύο αντισυμβαλλόμενων μερών.Ο Αλέξης λοιπόν,απευθύνεται στην Ευρώπη.
--Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα: η πρόταση χρήζει αποσαφηνίσεως.Ποιά ακριβώς εργασιακά δικαιώματα θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαπραγμάτευτα? Τις συλλογικές συμβάσεις? Τις μισθολογικές ωριμάνσεις? Τις επιδοτήσεις και ,αν ναι,ποιές? Ποιά είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη μονιμότητα στο δημόσιο? Ποιά η θέση του ως προς τις απολύσεις? Τί φρονεί σε σχέση με το άνοιγμα των επαγγελμάτων? Συγκεκριμένες απαντήσεις παρακαλούμε!
--Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών: είναι μια σαφής πρόταση που προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!
--Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock: αποσαφήνιση παρακαλούμε! Τί εννοείτε δημόσιος έλεγχος? Πώς διαφοροποιείται από τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος? Τί θέση έχετε απέναντι σε μη-βιώσιμες τράπεζες? Να αφεθούν να χρεοκοπήσουν ή να κρατικοποιηθούν? Αν κρατικοποιηθούν,με τί κεφάλαια θα τις χρηματοδοτήσετε? Εγγυάστε τις καταθέσεις και ,αν ναι,μέχρι ποιού ύψους?
---Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του: πάλι ο Αλέξης απευθύνεται εκτός Ελλάδας.Διεθνής επιτροπή? Ποιοί θα την απαρτίζουν? Μορατόριουμ αποπληρωμής? Θα το δεχθούν αυτό οι δανειστές? Αν δεν το δεχθούν τί προτίθεστε να κάνετε? Μήπως άρνηση αποπληρωμής? Έχετε βρει κεφάλαια για να επιβιώσει η οικονομία σ'αυτή την περίπτωση? Εννοείτε στ'αλήθεια τις προτάσεις Στρατούλη περί "χρησιμοποίησης των ιδιωτικών καταθέσεων για αναπτυξιακούς σκοπούς"(!) ή τις αντίστοιχες Λαφαζάνη περί "εξόδου απ'το ευρώ" http://www.ert.gr/pressert/index.php?option=com_k2&view=item&id=226:%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CF%84-fm&Itemid=171  ?

Έχουμε λοιπόν έναν άξονα πέντε θέσεων από τις οποίες η (1) απευθύνεται στην Ε.Ε και η (5) στη Διεθνή Κοινότητα ! Η (2) αιωρείται ως "φιλεργατική" αοριστολογία και η (4) ως σοσιαλιστική μεταρρύθμιση!
Οι (1) και (5) λοιπόν απευθύνονται στο εξωτερικό της χώρας ενώ οι (2) και (4) απευθύνονται στους Έλληνες σοσιαλιστές.
Υπάρχει και η (3),η οποία εκτιμώ πως είναι εύλογη και είναι η μόνη απόλυτα σαφής.

Ο Αλέξης έχει συνθέσει μια τετραξονική καρμανιόλα η οποία εφορμά με τα φρένα σπασμένα ολοταχώς εκτός Ευρώπης.
Το δυστύχημα είναι πως,σεβαστή μερίδα των Ελλήνων,πιστεύει πως είναι δυνατή η αποδοχή όλων αυτών (από τους δανειστές) και ταυτόχρονα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ! Αλλά και η έξοδος απ'το ευρώ,κατά Λαφαζάνη,δεν είναι και καταστροφή...
Πρόσφατα δε,συμπλήρωσε τον πεντάλογό του,με την προτροπή προς τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να "πάρουν πίσω τις υπογραφές τους"(!!). Ως συνεπής σοσιαλιστής,δε βρίσκει καμία δυσκολία να εισβάλλει στην ιδιωτική σφαίρα του άλλου και να του υποδεικνύει τρόπους συμπεριφοράς! Το γεγονός πως στην ουσία ζητάει "δηλώσεις μετανοίας" (όπως παλιά ζητούσαν απ'τους αριστερούς),ολοκληρώνει την αντιδημοκρατική του αντίληψη.Και εις ανώτερα!

Φοβάμαι πως βιώνουμε συνθήκες κοινωνικής κατάρρευσης και ευθείας αμφισβήτησης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό του πρόγραμμα,είναι φανερό πως δεν οραματίζεται έναν τύπο ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας,αλλά ένα σοσιαλισμό τύπου σοβιέτ στον 21ο αιώνα!
'Οσοι αποδεσμεύουν τη λειτουργία της αγοράς από τη μορφή του πολιτεύματος και πιστεύουν πως είναι ποτέ δυνατόν να συνυπάρξει οικονομία σοβιετικού τύπου με κοινοβουλευτική δημοκρατία,είτε αγνοούν βασικούς όρους λειτουργίας της οικονομίας της αγοράς, είτε παραπλανούν σκόπιμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει επιμελώς να μας αποκαλύψει τί από τα δύο πιστεύει.

Οι ευθύνες για την καταφυγή μεγάλου μέρους του κόσμου στο δημαγωγικό σοβιετικό παράδεισο που σκιαγραφεί ο Τσίπρας,δεν είναι τώρα χρόνος να αναζητηθούν.
Αυτό που τώρα επείγει,είναι όσοι συμμερίζονται την Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας υπό πολίτευμα αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας,να συμπήξουν ένα κοινό φιλοευρωπαϊκό πόλο που θα αντιταχθεί στα σχέδια των οραματιστών των σοβιέτ.
Το δίλημμα δεν είναι πλέον "Ευρώπη ή όχι" αλλά "Ευρώπη ή σοβιέτ"!
Εκεί δυστυχώς οδηγούμαστε...

10/5/2012





3 comments:

  1. Subject: FW: Tsipras chain letter [I]

    Επιστολή Τσίπρα προς την Τρόικα:

    Dear Troika,

    Samaras and Benny sign mnemonium, and dont take the sign back.
    So, now you have mnemonium sign, all OK, no problem.
    Please send 18 Billion to Greek bank so we "guarantee" them, give hair cut
    and shower, to stop look like hippies....
    Next month I need 10 billion for salary. Better send money in suitcase.
    Not safe use bank.

    P.S. Copy this letter in 10 copies and send it to another 10 international
    organizations (like IMF and ECB) and you will see great luck in your life
    with lots of happiness.
    G.A.P. did and he won billions in the CDR's. His family were millionaires
    now they are billionaires.
    If you dont send the 10 copies you will have bad luck for the next 5
    financial quarters. Akis Ts. did not send it, and he end up in jail.
    His wife stop eating and bank accounts frozen.

    P Think before you print.

    ReplyDelete
  2. Αυτό που προτείνεις Βαγγέλη πρέπει να γίνει ΧΘΕΣ! Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει επικίνδυνα για να ακκιζόμαστε με τον Έλληνα Τσε Παπάρα.Δεν είναι για πέταμα σύσσωμο το πολιτικό δυναμικό της χώρας. Ας το αποδείξουν επιτέλους όσοι πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο κι ας τραβήξουν μπροστά αδιαφορώντας για προσωπικά συμφέροντα και ισορροπίες. Είναι η ώρα του καβαφικού "μεγάλου όχι"...

    ReplyDelete
  3. Αυτό που προτείνεις Βαγγέλη πρέπει να γίνει ΧΘΕΣ! Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει επικίνδυνα για να ακκιζόμαστε με τον Έλληνα Τσε Παπάρα.Δεν είναι για πέταμα σύσσωμο το πολιτικό δυναμικό της χώρας. Ας το αποδείξουν επιτέλους όσοι πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο κι ας τραβήξουν μπροστά αδιαφορώντας για προσωπικά συμφέροντα και ισορροπίες. Είναι η ώρα του καβαφικού "μεγάλου όχι"...

    ReplyDelete