Total Pageviews

Saturday, December 31, 2011

Jumbo Ιατρική


"Αφησα την Ιατρική μου και κρατάω μυστικό πως είμαι γιατρός,για να μπορώ να ζω ελεύθερος"
(Μπόρις Πάστερνακ-"Δόκτωρ Ζιβάγκο")



Γενάρης του 2012,Ηλιούπολη,Ελλάδα.
Ο δρ.Πάλμωφ μόλις έχει πιστοποιηθεί ως "λαικός ιατρός" του ΕΟΠΥΥ,του συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης της Ελληνικής Σοσιαλιστικής Σοβιετικής Δημοκρατίας (ΕΣΣΔ-2).
Το σύστημα ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων από ιατρούς-κουλάκους,δηλαδή ιατρούς του προηγούμενου συστήματος (ΙΚΑ το λέγανε) οι οποίοι,με επικεφαλής τον Γκεόργκι Πατούλιεφ (τον επονομαζόμενο και "σύντροφο-Ρομπέν του Αμαρουσίου"),αντιστέκονται σθεναρά στη μεταρρύθμιση.
Ο Πατούλιεφ και ο Τσουκάλωφ (ο επονομαζόμενος και "Ζντάνωφ του ΙΣΑ") καταγγέλουν στο λαό των σοβιέτ,την "αντεπαναστατική-ρεφορμιστική" μεταρρύθμιση του οπορτουνιστή Λοβέρδωφ.
Στον αγώνα τους,συμπαρίσταται ο στρατάρχης Βλασταράκωφ (ο επονομαζόμενος και "Τουχατσέφσκι της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ") και η συντρόφισσα Ανεμοδούροβα"Αχμάτοβα του κινήματος").
Ενδιάμεσο-σκοτεινό ρόλο,φέρεται να διαδραματίζει ο κομισσάριος Κουτρουμάνωφ (ενδοκυβερνητικός αντίπαλος του Λοβέρδωφ),καθώς επίσης και ο επικεφαλής της KGB-ιατρών σύντροφος Βούδουριτς, ο οποίος παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα του ΕΟΠΥΥ και φροντίζει για την επαναστατική επεγρύπνηση και την καταγγελία των ιατρών-σαμποτέρ που-άκουσον,άκουσον- δεν πιστοποιήθηκαν (!).
Στο περιθώριο των εξελίξεων,αλλά πάντα ενεργοί σύντροφοι-προστάτες του σοβιέτ,είναι ο παλαιός αριστοκράτης σερ Ρόμπερτ Σπυρόπουλας (Πολωνο-λιθουανικής καταγωγής όπως υποδηλώνει το όνομά του) και ο διοικητής του ΟΠΑΔ (Οργανισμού Πλέριας Αναβάθμισης Δουλέματος) Κυριάκωφ Σουλιώτοβιτς (τεχνοκράτης σύντροφος του ανανεωτικού σοβιέτ).

Το τοπίο είναι ομιχλώδες και το κλίμα εξαιρετικά τεταμένο.
Η ΕΣΣΔ-2,τελεί υπό καθεστώς χρεωκοπίας,οφειλόμενο φυσικά στις ραδιουργίες του διεθνούς καπιταλισμού και στο σαμποτάζ των αντεπαναστατών.Αυτοί φταίνε για την κατάρρευση του προηγούμενου ιδανικού συστήματος: 125 ασφαλιστικά ταμεία μοιρασμένα αξιοκρατικά (με όρους δηλαδή κομματικής καθαρότητος) σε 20.000 σύντροφους-ιατρούς,φρόντιζαν την "υγεία του λαού"!
Ο λαός ποτέ δεν αντιποιούσε τα βιβλιάριά του, οι σύντροφοι-ιατροί ποτέ δεν έγραφαν πλαστές εξετάσεις/επισκέψεις,οι σύντροφοι-φαρμακοποιοί ποτέ δεν κατεύθυναν τη φαρμακευτική δαπάνη,ο λαός ποτέ δεν εισέπραττε πλαστά επιδόματα,οι σύντροφοι-ιατροί ποτέ δεν ενέκριναν τέτοια,ο χρηματισμός ήταν ανύπαρκτος,οι σύντροφοι-φαρμακοποιοί ποτέ δεν έδιναν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή!
Αυτό το τέλειο σύστημα ζήλεψε ο διεθνής καπιταλισμός και οι ξένοι-που ως γνωστόν μας ζηλεύουν-και βάλθηκε να το καταστρέψει.

Ετυχώς όμως,οι σύντροφοι επαγρυπνούν!
Το σιδερένιο χέρι (μα κυρίως το see through βλέμμα) του σ.Λοβέρδωφ είναι εδώ!
Ως άλλος Τρότσκι,διέγνωσε το πρόβλημα και έδωσε λύση:ο ΕΟΠΥΥ θα φροντίσει για την υγεία του λαού.Ενα μεγαλειώδες σύστημα-με ελάχιστες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις-θα ανοίξει τις φτερούγες του για να περιθάλψει τα ορφανά της ΕΣΣΔ-2.Ταυτόχρονα,θα ανταμοίψει γενναία τους λαικούς-ιατρούς που θα ενταχθούν σ'αυτό,δίνοντας αμοιβή για κάθε επίσκεψη...ΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΥΡΩ!!
Πώς να μη δακρύσει κανείς μπροστά στη γαλαντομία της μεγάλης σοβιετικής πατρίδας!

Υπάρχουν βέβαια σύντροφοι-ιατροί που δε έχουν ακόμη πεισθεί!
Μιλούν για "ιατρική αξιοπρέπεια" (τί αφελής αστική προκατάληψη μπροστά στο μεγαλείο του σοσιαλιστικού οράματος), καταγγέλουν τους ιατρούς που θα συμβληθούν ως "τσίπηδες" (πώς να δεχτεί το 10ευρω ένας κουλάκος?),ζητούν πειθαρχικές διώξεις απ'τον Πατούλιεφ (αυτοί που στο παρελθόν σφύριζαν κλέφτικα όποτε ο ΙΣΑ τους καλούσε σε απεργία...)!
Ο Πατούλιεφ απειλεί πράγματι με πειθαρχικές διώξεις όσους συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, εκτός βέβαια από τους συντρόφους-ιατρούς του ΙΚΑ οι οποίοι συμβάλλονται αυτοδικαίως στον ΕΟΠΥΥ αλλά εξαιρούνται από τη μήνι του Πατούλιεφ αφού...δεν μπορούν να κάμουν αλλιώς!!
Αλλώστε,οι σύντροφοι-ιατροί του ΙΚΑ στήριζαν τόσα χρόνια την πρωτοβάθμια περίθαλψη της ΕΣΣΔ-2,με τρόπο πραγματικά αξιοθαύμαστο! Ηταν οι πρωτοπόροι της σοσιαλιστικής περίθαλψης,δικαιούνται να μένουν στο απυρόβλητο μέχρι τη συντέλεια των σοβιέτ!

Ο Πάλμωφ νιώθει αξιοθρήνητος μέσα σ'αυτό το σκηνικό: είναι "τσίπης",κυνηγάει το 10ευρω,είναι αντι-συναδελφικός,δε συμπορεύεται με τον ΙΣΑ,είναι ανήμπορος να κάνει κάτι άλλο,αυτή τη δουλειά έμαθε,είναι εκτός καταγγελτικού λόγου,θεωρεί απόλυτα σεβαστή την ατομική επιλογή κάθε ιατρού.
Είναι επίσης ξεροκέφαλα φιλελεύθερος,αρνείται να υποκύψει στις απειλές του Πατούλιεφ και στις πειθαρχικές διώξεις του ανθρώπινου φρονήματος, είναι μάλλον εκτός τόπου και χρόνου ο φουκαράς ο Πάλμωφ.
Αν ζούσε στην Ινδία θα ήταν ένας chandala-ένας απόκληρος-ευτυχώς όμως ο σύντροφος ΓΑΠ απέκλεισε το ενδεχόμενο "να γίνουμε Ινδία"!

Το μόνο που γνωρίζει καλά ο Πάλμωφ,είναι πως το νοίκι του ιατρείου κάθε μήνα τρέχει,πως δίχως πρόσβαση στον ΕΟΠΥΥ ο "λαός" θα του ξανα-γυρίσει την πλάτη-όπως του τη γύρισε όταν έληξε η σύμβασή του με το ΙΚΑ-και πως με την ειδικότητα που έχει,μια ζωή "τσίπης" θα παραμείνει.
"Δε βαριέσαι" σκέφτεται, "η φτήνεια τρώει τον παρά,δε βλέπεις τί γίνεται στα Jumbo"?

"Jumbo είπα"?
Μα,για στάσου,αυτό είναι,το βρήκα:"μπες στον ΕΟΠΥΥ,για Jumbo Ιατρική"!
Αυτό θα είναι το motto μας,θα το προτείνω στο Λοβέρδωφ!

"Μπες στον ΕΟΠΥΥ,για Jumbo Ιατρική"

Καλή Χρονιά σε όλους!

2 comments:

  1. Δεν μπορώ να βρώ (να πάρει ο διάολος) link για το διαφημιστικό τραγουδάκι του Jumbo που πήγαινε σε Αφρικανικό ρυθμό: «Ότι κουπί τραβάω...». Ταιριάζει απόλυτα και ως ύμνος του νέου Οργανισμού.

    Κατά τα λοιπά, Πάλμος... στα καλύτερα του.

    ReplyDelete
  2. Σε μία χώρα "Made in PRC" - το καμουφλαρισμένο πιά "People Republic of China" - που όλα εισάγονται από την Κίνα, μαζί και τα Jumbo προϊόντα, η Ιατρική μόνο Jumbo Ιατρική θα μπορούσε να είναι...!!! Γιατί μας κακοφαίνεται...;;;;!

    ReplyDelete